Recent

Author Topic: [SOLVED] Hint not showed  (Read 328 times)

syrecky

  • New member
  • *
  • Posts: 11
[SOLVED] Hint not showed
« on: February 10, 2019, 08:37:00 am »
good day,

the project does not show component hint.
In the new project is showed.
I can not find the cause of the problem.
GIFs are included for better clarity.

I apologize for English, I use the language translator.
« Last Edit: February 11, 2019, 12:03:08 pm by syrecky »

wp

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5346
Re: Hint not showed
« Reply #1 on: February 10, 2019, 11:08:06 am »
In "Tools" > "Options" > "Environment" > "General" > "Hints" there is a checkbox "Hints for component palette". Is that checked?
Lazarus trunk / fpc 3.0.4 / all 32-bit on Win-10

syrecky

  • New member
  • *
  • Posts: 11
Re: Hint not showed
« Reply #2 on: February 10, 2019, 12:21:33 pm »
Yes, option is checked

When I open existing my own project, hints on the palette not showed, on the form are showed.

When I create new project, hints on the palette and on the form are showed.


jamie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1195
Re: Hint not showed
« Reply #3 on: February 10, 2019, 02:52:52 pm »
Did you open a project where by the HINTS do not show and then go into the settings at that
time to see if they are checked marked?

syrecky

  • New member
  • *
  • Posts: 11
Re: Hint not showed
« Reply #4 on: February 10, 2019, 03:24:28 pm »
This happened about 6 months ago and apparently only related to this project.
In other projects, examples, etc. it's ok.
But I can not find the cause.
It's uncomfortable, I do not know all the components just by the icons.
And it's not related to the Lazarus version. I had version 1.84 and now 2.0. The problem remains.

jamie

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1195
Re: Hint not showed
« Reply #5 on: February 10, 2019, 06:42:59 pm »
My guess is you have a component you installed and when you load a project that uses it, it is interfering with the
IDE.

 Since the controls on the form at design time are actually live, this could be a possibility.

syrecky

  • New member
  • *
  • Posts: 11
[SOLVED]Re: Hint not showed
« Reply #6 on: February 11, 2019, 12:02:41 pm »
I was looking for, experimenting, and finding out that the TMSFNCHint component from TMS Software could cause a problem.

When I remove it from the form, the component hints are displayed.

Thank you for your help!